Реми Гарднър ще участва с "уайлд кард" на "Мотеги" следващата седмица

Отборът на Ямаха ще разполага с три мотора в домашната си Гран При на Япония следващата седмица, тъй като Реми Гарднър ще участва с „уайлд кард“ на пистата „Мотеги“.

За австралиеца това ще е трети старт през сезона, след като по-рано той участва на мястото на Алекс Ринс в Германия и Великобритания. Той започна уикенда на „Силвърстоун“ като заместник на Кал Кръчлоу, който трябваше да участва с „уайлд кард“ в домашното си състезание.

Впоследствие обаче Гарднър се премести в гаража на основния тим, защото Ринс се оттегли от надпреварата, тъй като все още не се беше възстановил от контузията, която не му позволи да участва на „Заксенринг“ преди лятната пауза. В двата си старта в кралския клас този сезон Гарднър записа едно 19-то и едно 18-то място.

„Развитието на мотора е в сърцето на всеки ход на Ямаха тази година. Инженерите работят здраво и аз съм напълно уверен, че това участие с „уайлд кард“ ще ускори развитието на прототипните части на Ямаха, които трябва да подобрят представянето на мотора. Реми Гарднър вече успешно тества прототипни компоненти по М1 в два случая по-рано през годината, така че неговият предишен опит го прави логичен избор в отсъствието заради контузия на Кал Кръчлоу“, заяви ръководителят на тестовия отбор на Ямаха Казутоши Секу.

„Много се вълнувам, че ще се състезавам в Япония. Това е страна, която винаги съм харесвал да посещавам за Гран При състезания, но да отида в Япония и да се състезавам за японски производител в MotoGP пред японските фенове ще е нещо специално. Хубаво е, че след „Заксенринг“ и „Силвърстоун“ Ямаха ме моли да се върна. Те определено усещат, че е допринасям за развойната програма, така че се надявам да имаме продуктивен уикенд и на „Мотеги“. Ще е натоварен период за мен с пет състезания в пет уикенда, но аз така или иначе карам мотор почти всеки уикенд, така че не е нещо ново за мен“, каза Гарднър.

Този уикенд австралиецът участва в кръга от Световния супербайк шампионат (WSBK) в Арагон, а преди седмица той беше и в Кремона, отново за участие в WSBK. В двете седмици веднага след участието му в Страната на изгряващото слънце той ще се върна в WSBK за финалните два кръга от сезона на „Ещорил“ и „Херес“.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти