Шампион в НАСКАР иска да тества във Формула 1, от Макларън са отворени към идеята

Шампионът в НАСКАР Къп сериите за 2021 година Кайл Ларсън заяви, че би искал да тества болид от Формула 1 и призна, че вече е пропуснал една такава възможност.

Ларсън е считан за един от най-големите естествени таланти в НАСКАР. По-рано тази година той влезе и в заглавията в Европа, след като заяви, че се смята за по-добър от трикратния световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен.

Шампион в НАСКАР: Аз съм по-добър от Верстапен

Тези думи на американеца бяха посрещнати с доста критики на Стария континент и най-вече в Нидерландия. Един от аргументите на критиците на Ларсън беше, че той никога не е сядал в болид от Формула 1. Всъщност неговият опит с едноместни болиди се ограничава до участието му в „Инди 500“ с Макларън по-рано тази година. Главният изпълнителен директор на британския екип Зак Браун каза, че е готов да даде шанс на Ларсън да тества във Формула 1.

В Нидерландия: Макс ще накара Ларсън да плаче в ъгъла

„Ние си говорим по тази тема. Кайл определено иска да го направи, но трябва да го вмъкнем между нашия график, който е от февруари до декември и този на НАСКАР, който е от февруари до ноември. Трябва да намерим прозорец, както направихме с Джими Джонсън и Фернандо (Алонсо) в Бахрейн през 2018 с отбор на Хендрик Моторспорт, това беше много забавно. Бих се радвал да видя Кайл във Формула 1. Това е нещо, което ние дискутираме и смятам, че ще се случи в даден момент“, заяви Браун в подкаската на Кевин Харвик – Happy Hour.

Той също така добави, че пилотът на Макларън във Формула 1 Оскар Пиастри проявява интерес към изпробването на кола от НАСКАР. Това дава нова възможност за така наречената „размяна на возила“, каквата имаше между Джонсън и Алонсо преди шест години.

„Оскар почука на вратата ми и сподели за интереса си към НАСКАР. Така че, ако ще има нещо между Кайл и някой от пилотите ни във Формула 1, то най-вероятно това ще е Оскар“, сподели Браун.

Самият Ларсън коментира думите на Браун и добави, че би искал да участва в истински тест, за да има отправна точка за реалното си темпо.

„Бих се радвал да го направя и изглежда, че това ще се случи в даден момент. Имах възможност и тази година, но просто имам толкова много неща за правене. Това е нещо, което трябва да започна да планирам поне година по-рано.„Бих се радвал, но предпочитам да е открит тест като този, който правят в Абу Даби всяка година, когато и други пилоти са на пистата. Смятам, че размените на коли са забавни, но тогава нямаш точна цел, не знаеш точно къде се намираш спрямо другите пилоти. Ще е забавно да съм на пистата с Оскар, Ландо (Норис) или който и да е, да имам някаква отправна точка“, каза Ларсън в същия подкаст.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти