Милан с трета поредна победа след три гола за пет минути

Милан записа трета поредна победа в Серия А, след като спечелиха с 3:0 домакинството си на Лече. "Росонерите" решиха мача в края на първото полувреме, когато вкараха три гола в рамките на пет минути. Алваро Мората откри в 38-ата минута. Тео Ернандес асистира за първото попадение и реализира второто. Кристиан Пулишич пък отбеляза третия гол.

Само преди десетина дни се говореше за смяна на Пауло Фонсека. Тази вечер пък Милан се изравни по точки с лидера в класирането Торино след три поредни отлични мача в първенството, в които отбеляза общо 9 гола. Тео Ернандес пък се изравни с легендата Паоло Малдини като най-резултатния защитник в историята на клуба, след като отбеляза 29-ия си гол.

Пауло Фонсека заложи на същия стартов състав, който излезе в дербито с Интер миналата седмица. В него бе Алваро Мората, който показа нова прическа, въпреки че бе под въпрос за двубоя. Единствената разлика бе капитанът на тима. Срещу "нерадзурите" лентата бе на ръката на Тео Ернандес, а днес отборът бе изведен от Рафаел Леао.

Гостите започнаха отлично двубоя и бяха по-активният отбор в първите минути. Лече опита няколко атаки и стигна до един удар от малък ъгъл, с който Менян трябваше да се справя. Тимът на Лука Готи изпълни и серия от ъглови удари, но те не доведоха до нищо. Добра контраатака пък завърши с изстрел на Гало от дистанция, който не затрудни вратаря.

Милан не успяваше да създаде голово положение. След едно центриране защитник на Лече изби топката от голлинията с глава, но бе отсъдено нарушение на Томори срещу вратаря. Малко след това защитникът на домакините трябваше да получава медицинска помощ, но продължи мача. "Росонерите" организираха най-добрата си атака в 28-ата минута. Тогава пробив на Леао завърши с подаване към Ейбрахам. Той опита да намери Мората, но подаването не бе точно и Гаспар се намеси хладнокръвно.

Въпреки че не правеше нищо особено в нападение до този момент, Милан успя да поведе в 38-ата минута. Леао проби отляво и спечели нарушение близо до наказателното поле. Тео Ернандес центрира, а Мората с много качествен удар с глава откри резултата. Това даде начало на блестящ период за тима на Фонсека. Малко след подновяването на играта. Леао изведе великолепно Ернандес, а бранителят разстреля Фалконе.

Лече напълно се разпадна в тези минути и секунди по-късно допусна трети гол. Домакините спечелиха топката в полето на съперника. Мората бе изведен в наказателното поле, а той я предостави на Ейбрахам, който уцели гредата. Топката отново стигна до англичанин, като този път вратарят отрази изстрела. Кълбото обаче се озова в Пулишич и той вече не сбърка. До края на полувремето "росонерите" бяха близо и до още един гол. Удар на Леао обаче бе блокиран, а Тео Ернандес стреля покрай вратата при добавката.

След почивката логично нямаше толкова голови ситуации, а Милан доминираше и спокойно контролираше мача. Фонсека започна от рано със смени и първият, който напусна терена, бе Мората, който бе заменен от Лофтъс-Чийк. След час игра Лече успя да организира добра атака чрез Кръстович и Ребич, но ударът му бе право в Менян. Малко по-късно вратарят трябваше да се справя със силен удар на Рамадани.

В 71-ата минута центриране на Лофтъс-Чийк се превърна в удар и топката се отби в горната греда. Секунди по-късно Рамадани получи топката в наказателното поле. Той стреля ниско и удари лявата греда на Менян. В ситуацията бе вдигната засада. Тео Ернандес също бе сменен, а на негово място влезе 18-годишният Давиде Бартесаги. Юношата на домакините остана на терена само пет минути, тъй като в 80-ата минута получи директен червен картон за опасно влизане в краката на Банда. Бранителят стигна до топката, но след това кракът му удари съперника. Малко преди края Менян направи отлично спасяване с крак, спирайки резервата Пиероти, който се бе озовал сам срещу него. Удар на Леао пък бе отразен от вратаря на гостите.

МИЛАН - ЛЕЧЕ 3:01:0 - Мората (38)2:0 - Ернандес (41)3:0 - Пулишич (43)

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти