Чаби Алонсо: Байерн ще играе на пълна газ и ние няма как да сме горе-долу

В Байер (Леверкузен) очакват Байерн (Мюнхен) да бъде пределно мотивиран в съботното дерби от Бундеслигата, заради което шампионите ще трябва да покажат перфектно представяне, за да вземат нещо от мача, каза наставникът Чаби Алонсо.

През миналия сезон Леверкузен стана първият отбор, завършил кампания в Бундеслигата без загуба, като вдигна трофея и сложи край на серията от 11 поредни титли на Байерн, но този път баварските им опоненти са решени да си върнат короната.

„Очакванията са високи и искаме да покажем добра игра. Имаме нужда от перфектно представяне, за да вземем нещо. Байерн направи добър старт на сезона, това ще бъде сериозно предизвикателство пред нас. Трябва да играем на най-високото си ниво, със и без топката в продължение на 90 минути. Байерн ще играе на пълна газ, трябва да сме готови за това“, заяви Алонсо на пресконференция.

Байер е нестабилен в защита този сезон, допускайки девет гола в четири мача от първенството. Сега испанецът отново подчерта необходимостта от дисциплина.

„Отборът трябва да бъде компактен, трябва да се защитаваме заедно. Имаме ясен план за игра, не можем да бъдем прекалено пасивни в отбрана. Ще дадем всичко от себе си... Ако не се защитаваме добре, за играчите е трудно да печелят. Искаме да сме постоянни. Не искаме бъдем горе-долу“, заяви още Алонсо.

Компани преди сблъсъка с Леверкузен: Който успее да ни спре, заслужава уважение

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти