Лиам Лоусън стартира с наказание в Остин?

Първото състезание на Лиам Лоусън като титуляр за RB този сезон в Остин може да започне с наказание, показва непотвърдена информация от втория тим на Ред Бул във Формула 1. Но пък това беше споменато от съветника на Ред Бул във Формула 1 доктор Хелмут Марко, който обясни, че резултатите на Лиам в първото му състезание няма да са показателни, тъй като той ще кара с наказание. Доктор Марко също така посочи, че наказанието ще е за спринта.

Лоусън беше потвърден тази седмица на мястото на Дениъл Рикардо и ще довърши сезона на мястото на австралиеца, като трябва да е титуляр и догодина за RB.

Заплаха ли е Лиам Лоусън за бъдещето на Чеко Перес в Ред Бул?

Очаква се, че Лоусън ще получи нов двигател с вътрешно горене за Гран При на САЩ, което ще му донесе 10 места назад на стартовата решетка за спринтовото състезание в Остин. Предшественикът на Лоусън Дениъл Рикардо вече използва четирите разрешени двигателя за сезона и Остин е подходящо място за използването на нов мотор.

Лоусън: Родителите ми продадоха къщата си, за да се състезавам

Предполага се, че и други пилоти ще използват нов двигател в Остин, като вече всички са стигнали до разрешените 4 агрегата, а Верстапен, Перес, Хамилтън, Окон, Гасли и Цунода вече са стигнали до пет.

Роб Смедли дава съвети на Хамилтън за живота във Ферари

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти