Йенс Леман извадил бензинова резачка срещу съсед, глобиха го

Бившият национален вратар на Германия Йенс Леман бе глобен с 135 хиляди евро, след като се призна за виновен за това, че е атакувал гаража на съседа си с бензинова резачка, предаде ДПА, цитирана от БТА. Преди време Леман бе глобен и с 420 хиляди евро за това, че не е платил таксата си за паркинга на летището в Мюнхен и е обиждал полицейските служители.

Леман се призна за виновен в съда в Мюнхен и прие наказанието за нанасяне на щети на чужда собственост и агресия. Глобата му е по-малка заради нагласата му да съдейства.

Прокурорът обвиняваше Леман, че е прерязал част от покрива на гаража на съседа с резачка, като това е част от дългосрочен конфликт между двамата заради това, че гаражът пречи на гледка към езерото Щарнберг от къщата на бившия вратар. Камери за сигурност са заснели 54-годишния Леман в действие.

Прокурорът Щефан Кройцер заяви по време на делото, че Леман не е показал угризения и "очевидно вярва, че е над закона". Адвокатът на вратаря Флориан Уфер е на друго мнение: "Мисля, че определено можем да видим поемане на отговорност".

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти