Мартинс Сескс: Рали “Чили” ще е интересно приключение

Латвийският пилот Мартинс Сескс ще запише този уикенд третия си старт в WRC за М-Спорт, като отново ще се състезава с Пума Rally1, но без хибридна система, както беше в Полша по-рано този сезон.

“Рали “Чили” ще е сериозно предизвикателство и истинско приключение - обясни Сескс преди състезанието, което потегли рано тази сутрин с церемониален старт в Консепсион. - Ще има много нови неща за нас, гледах колкото се може повече онборд записи от миналата година и отсечките ми приличат на тези, които ги има и в европейските ралита.”

Танак недоумява как да се държи в интервютата след наказанията на Ожие и Верстапен

Мартинс очаква ралито да е по-тежко за него в сравнение с другите пилоти с Rally1 пилоти, тъй като тук липсата на хибридна система ще се усети повече в сравнение с Полша, където липсваха бавни завои и в етапите имаше много дълги прави, на които добавената мощност от хибридната система не беше толкова важна.

От какво се нуждае Нювил, за да стане шампион още в Чили този уикенд?

“Ако можем да покажем добро темпо без хибридна система, това ще е супер за нас - допълни пилотът. - След Полша и Латвия вече знаем повече за Пума Rally1 и това определено би трябвало да ни помогне този уикенд.”

Как Нювил планира да спечели световната титла
Ожие: Тъжно е, че ФИА иска да ни накара да мълчим

Снимки: wrc.com

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти