Тракхаус даде допълнителна информация за състоянието на Оливейра

Отборът на Тракхаус Априлия даде допълнителна информация за състоянието на Мигел Оливейра след тежкото падане на португалеца в първата тренировка преди Гран При на Индонезия по-рано тази сутрин.

Бастианини унищожи рекорда на "Мандалика" във втората тренировка

Победителят на „Мандалика“ от 2022 година направи тежък хайсайт на изхода от четвъртия завой приблизително половин час след началото на сесията. След падането си той бе изнезен на носилка и откаран до медицинския център. От там той бе транспортиран с хеликоптер до болницата в Матарам, където лекарите установиха, че пилотът има фрактура на дясната си китка.

Сега от Тракхаус дадоха малко по-подробна информация за състоянието на своя пилот, който ще пропусне остатъка от уикенда в Индонезия. Много е вероятно португалецът да не участва и в Гран При на Япония на „Мотеги“ следващата седмица.

„След катастрофата си в средата на сесията Мигел беше трансфериран до медицинския център на пистата за преглед, който показа, че има фрактура на дясната китка. Той беше транспортиран с хеликоптер до болницата в Матарам (Ломбок) за рентгенова снимка, която показа, че Мигел има множествена фрактура на радиалната си кост.„Фрактурата беше стабилизирана успешно, Мигел е в съзнание и ще се върне в Португалия за хирургическа консултация. Допълнителна информация ще бъде публикувана, когато е налична. Същевременно всички в Тракхаус Априлия пожелаваме на Мигел бързо възстановяване“, се казва в изявлението на американския екип.

Снимки: Red Bull Content Pool

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти