Германските фенове искат Мик Шумахер в Ауди

Германските фенове на Формула 1 искат да видят Мик Шумахер като титуляр за Ауди във Формула 1. Това сочат резултатите от онлайн проучване на маркетинг агенцията ONE8Y, проведено сред сънародници на Мик, потвърдили, че са фенове на Формула 1.

78 процента от гласувалите в анкетата твърдят, че искат да видят сина на легендата Михаел Шумахер да се състезава за Ауди при влизането на германската марка във Формула 1 за началото на сезон 2026. Мик беше две години титуляр за Хаас, но беше освободен заради многото катастрофи, които направи. След това стана резервен пилот, а тази година е титуляр за Алпин в Световния шампионат за издръжливост и в последното състезание на “Фуджи” се качи на подиума. Шумахер беше пренебрегнат при запълването на местата в Алпин и Уилямс за догодина и втората кола на Заубер за 2025 е последният му шанс да се върне догодина във Формула 1.

Ваулс се е извинил за коментара си по адрес на Шумахер

Фаворит за мястото в отбора от Хинвил е настоящият титуляр Валтери Ботас, а тимът вече подписа договор с Нико Хюлкенберг, който ще напусне Хаас в края на 2024 година.

Ботас остава за догодина в Заубер, Ауди иска и Бортолето
Заплаха ли е Лиам Лоусън за бъдещето на Чеко Перес в Ред Бул?

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти