Стела очаква по-уверен Норис след прекъсната негативна серия на първите обиколки

Ръководителят на отбора на Макларън във Формула 1 Андреа Стела заяви, че очаква Ландо Норис да кара с повече увереност, след като в Гран При на Сингапур той най-накрая прекъсна негативната си серия, свързана с първите обиколки.

В Макларън се чудят дали да променят MCL38

На „Марина Бей“ британецът за първи път бе начело в края на първия тур в състезание, в което той бе стартирал първи. Преди миналия уикенд Норис имаше общо седем старта от полпозишъна (основни състезания и спринтове), но нито веднъж не бе начело в края на първия тур.

В Сингапур обаче тази серия най-сетне намери своя край, а според Стела това ще вдъхна допълнителна увереност на неговия пилот в борбата му с Макс Верстапен за световната титла. Преди финалните шест кръга, в които ще има и три спринта, Норис изостава с 52 точки от действащия трикратен световен шампион.

„Не отричам, че като цяло стартовете и подхода към първите завои изглеждаха като възможност за Ландо да се развие. Но с Ландо разгледахме всички стартове и първи обиколки през сезона. И, ако трябва да сме честни, не открихме случаи, в които Ландо е направил нещо грешно, дори и когато губеше първото място.„Разгледахме Барселона и заключихме, че Джордж (Ръсел) щеше да поведе дори и Ландо да беше направил нещо по-различно. Имаше някои възможности за подобрение на старта, но те са и от страна на отбора.„На пример на „Зандвоорт“, където и двете коли бяха със студени гуми заради грешка на отбора, те и двамата нямаха добри стартове. Така че не първо четене изглеждаше, че Ландо има потенциал да се подобри, но всъщност не е съвсем така“, обясни Стела за стартовете на Норис през сезона.„Ние определено се фокусираме върху изпълнението на стартовете и подготовката на гумите. Самият Ландо е по-концентриран докато подготвяме стартовете в хода на всеки уикенд.„Трупаш увереност и започваш да свикваш да стартираш първи. Започваш да разбираш какво трябва да правиш, за да защитаваш територията си. Така че аз смятам, че това е част от приключението и е хубаво, че сега срещаме такива възможности“, каза още италианецът.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти