Ралф Шумахер: ФИА има нужда от нов президент

Бившият пилот и настоящ тв анализатор Ралф Шумахер зае страната на звездите от Формула 1 в спора им с президента на ФИА Мохамед бин Сулайем за това дали е допустимо да се псува по радиото в хода на състезанията.

Преди състезанието в Сингапур Бин Сулайем обясни, че това е недопустимо, а веднага след това световният шампион Макс Верстапен изпсува на пресконференция и беше наказан с общественополезен труд. Макс обаче започна бойкот на официалните пресконференции на ФИА, където не отговаря на въпроси или дава кратки отговори, а след това кани журналистите на своя пресконференция в падока или в хоспиталити зоната на Ред Бул.

Верстапен продължава с бойкота, намекна, че може да напусне Формула 1

“Сезонът върви трудно за Макс - обясни Ралф. - В началото на годината избухна скандалът около Кристиан Хорнър, след това дойде напускането на гениалния Ейдриън Нюи и други важни фигури, неочакваната загуба на скорост при RB20, оспорваната битка за титлата с Ландо Норис. На Макс просто му се натрупа много наведнъж и това го лиши от добро настроение.”

Достатъчно силен ли е психически Норис, за да се бори с Макс?

Шумахер обаче критикува остро Бин Сулайем основно заради непремерените му изяви.

Хорнър очаква битката за титлата да продължи до края на сезона

“Бин Сулайем преувеличи всичко по тази история - допълни Ралф. - Той не може да работи с пилотите. Това е абсурд - да накажат Макс, можеха само да го предупредят. Президентът на ФИА се превърна в източник на проблеми. Първоначално имаше проблеми със Сузи Волф, после с Либърти Медия, той постоянно се стреми към публичност. Бих посъветвал ФИА да си намери нов президент. Това, което се случва сега просто не може да продължава в дългосрочен план.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти