Ендрик трябваше да получи червен картон, убедени са в Испания

Съдийските анализатори в Испания са единодушни в мнението си, че нападателят на Реал Мадрид Ендрик е заслужавал да бъде изгонен от игра при снощната победа с 3:2 над Алавес. В 83-тата минута на мача бразилецът изрита с коляно противниковия защитник Сантиаго Моурино, въпреки че двамата бяха далеч от топката. Заради това свое действие младият нападател получи само жълт картон, но според редица бивши рефери при тази ситуация е можело той да бъде изгонен от игра при резултат 3:0 в полза на неговия тим.

Реал Мадрид за малко да развали юбилея на Анчелоти

Ендрик сръга с коляно играча на Алавес, Моурино, без да се бори за топката и беше санкциониран. Смятам, че реферът реши, че е било просто безразсъдна постъпка и затова му показа само жълт картон. Според мен обаче става въпрос за агресия и затова Ендрик трябваше да бъде изгонен”, заяви Итуралде Гонсалес пред Cadena SER.

“Въпреки че това не беше нито опасно, нито много агресивно изритване, фактът, че не беше при единоборство за топката, показва, че деянието може да бъде санкционирано с изгонване.  Действие, което, междудругото, не беше видяно от съдията и трябваше да му бъде съобщено чрез слушалката”, коментира Перес Буруй пред Radio Marca. Друг бивш съдия - Муньис Фернандес, беше още по-категоричен. “Това е много ясен червен картон за Ендрик. Това е агресивно поведение без игра за топката”, обясни той пред Onda Cero.

На същото мнение беше и наставникът на Алавес Луис Гарсия Пласа. “Моля ви се, това е червен картон. Трябваше през последните 10 минути да играем срещу десетима противници. Така или иначе, може би, нямаше да спечелим или можеха да ни вкарат нов гол, но този играч трябваше да бъде изгонен. Той нарочно атакува нашия футболист”, коментира на своята пресконференция след мача треньорът на баските, който дори влезе в дискусия с колегата си Карло Анчелоти заради тази ситуация. “Не мога да коментирам, тъй като не видях това положение дори и на повторение. С противниковия треньор го обсъдихме, но нямаше никакви проблеми или караници”, бяха думите на италианеца по този въпрос.

Още от Футбол свят

Виж всички