Достатъчно силен ли е психически Норис, за да се бори с Макс?

Достатъчно силен ли е психически Ландо Норис, за да се бори с Макс Верстапен за световната титла във Формула 1? Интересното е, че този въпрос изплува отново на повърхността след доминацията на британеца в Сингапур, след която той сви аванса на световния шампион Макс Верстапен на 52 точки шест състезателни уикенда преди края на сезона.

Световният шампион за 2016 година Нико Розберг е на мнение, че психиката на Ландо е негова „слабост” и посочи, че дори в Сингапур, когато беше далеч пред всички останали, Норис на два пъти закачи стените и можеше сам да провали състезанието си.

Алонсо: Ферари трябваше да спечели в Сингапур

„Ландо е този от пилотите на Макларън, който е по-бърз и когато води е много силен, но не мисля, че той е толкова психически стабилен, колкото е Пиастри – обясни Розберг. – Ландо се съмнява повече в себе си, на няколко пъти е признавал, че има проблеми с психиката. Това се отразява в една или друга малки грешки. Това определено е слабост в битката за титлата.”

Макларън открадна ценен кадър от Ред Бул

Друг германски пилот, който също вече е тв анализатор – Тимо Глок, подкрепи мнението на Розберг.

Мерцедес ще опита да преоткрие изгубеното темпо с подобрения в САЩ

„Преди две или три години Ландо беше най-спокойният пилот – обясни Глок, който записа 91 старта във Формула 1. – Сега обаче напрежението е факт и той се поддава. Това е нормално, но той трябва да намери начин да се отърве от напрежението и с автомобила, с който разполага може да спечели световната титла.”

Леклер каза какъв е единственият шанс на Ферари да се пребори с Макларън

В Сингапур Норис за първи път в кариерата си остана начело след първата обиколка, след като стартира първи и в хода на цялото състезание беше недостижим за съперниците си.

Хорнър оцени високо второто място на Макс

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти