Комо шокира Аталанта за първата си победа в елита от над 21 години

Новакът Комо изненада Аталанта, побеждавайки го с 3:2 като гост в среща от петия кръг на калчото. Това е първи успех за “езерняците” след завръщането им в елита и идва повече от 21 години от последният им такъв на тази сцена. Това е и дебютен успех за треньора на тима Сеск Фабрегас в Серия “А”.

По принцип мачът трябваше да се изиграе в понеделник вечер, но беше отложен заради лошо време.

За бергамаските това е трета загуба в последните четири шампионатни срещи. Този път всичко започна добре за тях, след като в 18-ата Давиде Дзапакоста беше точен за 1:0 с красив далечен удар.

Комо обаче се развихри в първия четвърт час на второто полувреме, когато наниза три попадения. Секунди след подновяването на играта Габриел Стрефеца изравни. Изстрел на Нико Пас в 54-тата се отклони в тялото на Сеад Коласинак и беше записано като автогол. Докато се осъзнаят, футболистите на Гасперини отново трябваше да вадят топката от мрежата, този път след удар на Алиу Фадера в 58-ата.

После положения имаше и пред двамата вратари. Аталанта спечели дузпа дълбоко в добавеното време, като тя беше вкарана от Адемола Луукман. След нея обаче главният съдия веднага наду свирката за край на мача.

Това е първа победа за Комо над Аталанта в Бергамо от точно 50 години насам.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти