Ман Сити не бе напълно убедителен, но все пак отстрани Уотфорд в "Карабао Къп"

Манчестър Сити надделя с 2:1 над Уотфорд и се класира за четвъртия кръг на “Карабао Къп”. Двете попадение за “гражданите” паднаха още през първата част, когато точни бяха Жереми Доку (5’) и Матеус Нунеш (38’), а гостите стигнаха до почетно попадение чрез Том Инс (86’) в края на срещата. Мениджърът на шампионите Джосеп Гуардиола бе направил много промени в своя състав и дори даде възможност за дебют на 16-годишния Кейдън Брейтуейт, който се превърна в третия най-млад играч дебютиращ за тима. Междувременно бяха изиграни още три двубоя в турнира:

Домакините изобщо не губиха време и още преди изминаването на минута игрово време Джак Грийлиш влезе опасно в наказателното поле и подаде към Джеймс МакАтий, но младият полузащитник не успя да реагира и да стреля. В 5-ата минута възпитаниците на Джосеп Гуардиола вече водеха в резултата след грешка в отбраната на гостите. Райън Портиъс опита да върне към вратата, кълбото бе пресечено от играч на домакините, Грийлиш пусна към Джереми Доку, който се разписа за 1:0.

В последствие “гражданите” се настаниха изцяло в половината на Уотфорд и с дълги разигравания търсеха празнини в тяхната отбрана. Опасно подаване не бе оползотворено от МакАтий. В 20-ата минута Квадво Баа напредна от другата страна на терена и след сериозна физическа битка отляво влезе в пеналта на Сити и с десния крак отбеляза. Попадението обаче бе отменено от рефера поради нарушение при физическия сблъсък.

Гостите често се поддаваха лесно на пресата на противника и допускаха грешки в разиграването на топката, които бързо създаваха условия за опасност пред собствената им врата. При поредното дълго разиграване в полето на противника играчите на Манчестър Сити рязко вдигнаха темпото с няколко паса, топката бе пратена към Матеус Нунес пред наказателното поле и той с плътен удар с левия крак реализира за 2:0.

Гостите успяха да задържат за малко по-продължителен период топката едва в последните минути на първата част, когато направиха и съществен пропуск. Ясер Ларуси получи отляво и центрира добре, но силният удар на Юсус Байо не намери вратата на Щефан Ортега.

Ситуацията в началото на втората част бе идентична на това, което се случваше през цялото първо полувреме. Двата тима си размениха по едно по-сериозно положение след час игра. Първо Имран Луза отправи опасен изстрел към вратата на домакините, който премина покрай лявата греда на Ортега. В ответната атака пък играчите на Манчестър Сити създадоха истинска суматоха в наказателното поле на “стършелите”, отправяйки поредица от удари, като най-опасен бе този на резервата Савиньо, който бе изчистен от голлинията от Том Инс.

В 70-ата минута бразилското крило отново демонстрира отличната си скорост и влезе в пеналта, но ударът му срещна дясната греда на Джонатан Бонд. Стражът трябваше да прави ново решаващо спасяване десетина минути преди края на редовното време, за да предотврати трето попадение в своята врата.

Гостите от Уотфорд намалиха своето изоставане в 86-ата минута, когато резервата Гиорги Чакветадзе напредна бързо с топката в крака, след което намери Том Инс, а крилото с елегантен удар с левия крак от границата на наказателното поле преодоля Ортега за 2:1. В последните минути играчите на Том Клевърли осъществиха един по-масиран натиск около вратата на Манчестър Сити, но в крайна сметка не успяха да стигнат до изравнително попадение.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти