Реал Мадрид за малко да развали юбилея на Анчелоти

Реал Мадрид записа пета поредна победа във всички турнири, след като надви Алавес с 3:2 в двубой от междинния седми кръг на Ла Лига. “Белите” поведоха още в първата минута чрес Лукас Васкес, а после с лекота добавиха още два гола, дело на Килиан Мбапе (40’) и Родриго (48’). Така те спокойно изчакваха края, когато от нищото инкасираха две попадения, реализирани от Карлос Протесони (85’) и Кико Гарсия (87’). Това създаде напрежение до края, като на два пъти гостите отправиха опасни удари, вдигайки кръвното на Карло Анчелоти, за когото това беше юбилеен мач №300 начело на “кралете”.

Тази победа доближи Реал на точка до лидера Барселона, който в сряда приема Хетафе. В интерес на истината до късните голове на баските това беше може би най-силният двубой на столичани от началото на сезона. Иначе двата отбора си размениха и по една греда. В неделя Реал го очаква градско дерби с Атлетико Мадрид.

Винисиус Жуниор се завърна в стартовия състав на домакините, след като срещу Еспаньол преди дни започна на пейката. Титуляр беше и Килиан Мбапе, за когото се очакваше да получи почивка. По тази причина Ендрик пак започна сред резервите. Алавес не беше за подценяване, защото вече през кампанията беше записал три успеха.

Не беше изминала и минута, когато Реал Мадрид излезе напред в резултата. Винисиус Жуниор проби отляво и пусна пас в наказателното поле, където Лукас Васкес се беше включил и с точен удар се разписа за 1:0.

Веднага след ранното попадение играчите на Алавес на два пъти притесниха защитата в бяло, но нямаха шанс за нещо повече.

Домакините пък действаха спокойно и изчакваха възможност за втори гол. В 22-рата Мбапе насочи кълбото в мрежата на Алавес, но се намираше в засада и резултатът си остана 1:0.

Точно преди първия половин час Вини Жуниор се оплака, че не е получил нарушение, след като от повторенията се видя, че такова има от страна на Сантиаго Моуриньо. В свой стил бразилецът започна да иронизира съдия и получи жълт картон.

Мбапе все пак стигна до попадение, като това стана факт в 40-ата минута. След ефектна размяна на подавания с Джуд Белингам французинът нахлу в наказателното поле и хладнокръвно покачи на 2:0.

Третият гол дойде още в третата минута след почивката. Тогава Родриго получи топката и тръгна напред. След като никой не го спря, той пробяга няколко метра и прониза вратаря за 3:0.

Футболистите на Алавес вече се бяха предали и не успяха с нищо да отговорят на случващото се на терена. За последните около 20 минути Анчелоти пусна в игра Ендрик и Модрич. Бразилецът веднага напомни за себе си с удар, който срещна гредата в 73-тата минута.

Чак в 76-ата пред Тибо Куртоа стана интересно. Тогава белгийският страж дори нямаше какво да стори след удар на Абде Ребах, който обаче срещна страничния стълб.

При следващото подобно изпълнение обаче Алавес все пак успя да реализира. Това стори Протесони в 85-ата.

Това не беше всичко от Алавес, защото след още две минути Кике Гарсия съкрати преднината на Реал до само едно попадение.

В оставащото време, в това число и 6 минути добавено време, тимът на Алавес на няколко пъти наближи вратата на Реал и дори отправи два удара, но те не попаднаха в целта.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти