В WRC са уверени, че Парагвай ще предложи "уникална нова история" догодина

Организаторите на Световния рали шампионат (WRC) са уверени, че рали „Парагвай“ ще предложи „уникална нова история“ при дебюта си в шампионата догодина.

Рали „Парагвай“ ще бъде едно от трите нови състезания, които ще се включат в програма на WRC за сезон 2025 заедно с „Канарските острови“ и „Саудитска Арабия“. През миналата седмица в Парагвай се проведе тестове състезание, което бе посетено от евент директора на WRC Саймън Ларкин, представители на Тойота, М-Спорт, ФИА и новия доставчик на гуми в шампионата Ханкук.

WRC представи разширения си календар за сезон 2025

Състезанието бе част от парагвайския шампионат, а то беше базирано в Енкарнасион, където ще бъде и базата на рали „Парагвай“ догодина. Най-вероятно част от маршрута на рали „Парагвай“ ще използва пътища, които бяха използвани и миналия уикенд.

Сезон 2025 в WRC ще включва ралита с различни формати

„Мисля, че спокойно можем да кажем, че всички заинтересувани бяха доволни от организацията и структурата на състезанието. То предостави идеална тренировъчна възможност за всички спортни, обезопасителни и организационни департаменти.„Присъствието на президента Сантиаго Пеня на церемониалния старт в четвъртък още веднъж засвидетелства ангажираността на правителството за успеха на този проект. Ралитата са много големи в Парагвай, а 17-те Rally2 коли, които бяха на старта на това състезание подсказаха колко силен ще е стартовият списък на WRC през 2025.„Нямаме търпение да видим страстта и ентусиазма на феновете следващия август. Ние знаем, че това събитие ще предложи нова уникална история на WRC“, коментира Ларкин.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти