Лоран Мекис: Прекалихме с напрежението, на което подложихме Дениъл

Ръководителят на отбора на Рейсинг Булс Лоран Мекис призна, че подходът на Ред Бул към пилотите на „Биковете“ във Формула 1 понякога може да подложи състезателите под излишно напрежение, както според французина е станало с Дениъл Рикардо.

По време на целия уикенда за Гран При на Сингапур се говореше, че това може да е последното състезание на австралиеца във Формула 1, а очакванията са той да бъде заменен от Лиам Лоусън за Гран При на САЩ след месец. Всъщност бъдещето на Рикардо беше обект на дискусии още от началото на сезона, когато се смяташе, че той ще бъде освободен след Гран При на Маями. Впоследствие дори се заговори, че той може да бъде повишен до тима на Ред Бул, а сега изглежда отново е обратното.

Всички знаци сочат, че кариерата на Дани Рик във Формула 1 наистина приключи

По думите на Мекис тези публични дискусии, които Ред Бул води за пилотите си, могат да им се отразят негативно, но в същото време той защити този подход. Все пак шефът на Рейсинг Булс призна, че специално в случая с Рикардо нещата са излезли малко извън контрол.

Верстапен за Рикардо: Той ще бъде запомнен като много бърз пилот

„Няма нищо в това да оценяваш представянето на пилотите си на всеки няколко състезания. Мисля, че ние сме достатъчно открити с това. Направили сме го в първата част на сезона, правили сме го и преди лятната пауза, по едно време си казахме, че ще го направим и след Сингапур.„Така че това е част от играта. Определено понякога може да се види, че прекаляваме с напрежението, най-вече в случая с Дениъл. Първата ни мисъл трябва да е за него, той мина през много този сезон. Разбира се това са отлети от световно ниво и знаят как да се справят с това напрежение, но понякога е малко ненужно“, каза Мекис пред SiriusXM.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти