Мирослав Живков: Видя се, че Европа не е толкава далече

Отборът на Берое 2016 (Стара Загора) направи достойно класиране при дебютното си участие в Европа, като завърши със сребърните медали от Балканската купа в Солун. На финала волейболистите от Стара Загора се бориха, но отстъпиха на турския гранд Аркас Спор (Измир) с 0:3 гейма. Старши треньорът на тима Мирослав Живков направи обобщение за BGvolleyball.com, като заяви, че отборът е показал добра отборна игра и характер, като се е видяло, че Европа не е толкова далече.

Берое без шансове срещу Аркас на финала за Балканската купа

"Eдин добър турнир за нас. Успяхме да видим какво е моментното състояние на отбора и къде се намираме. Видя се върху какво ще трябва да работим. Най-важното е, че във всички срещи показахме добра отборна игра и добри волейболни взаимодействия. Според мен направихме достойно представяне за първото официално участие на Берое на международна сцена. Състезателите, които имат повече опит в отбора, направиха добри мачове, а младите, които дебютират, успяха да получат достатъчно игрово време и това много ме радва. За това искам да поздравя момчетата, че в ранен етап на подготовката показаха отговорност и себераздаване, за да стигнем до спора за първото място и да направим достоен финал. Доволен съм от характера, който показаха, особено срещу домакините от Солун. В битката срещу тях всички съпътстващи фактори бяха на тяхна страна. Мачът тръгна в посока за гръцкия отбор, но ние успяхме да покажем характер и отборна игра, с които да се върнем в мача и да го спечелим."

"Аркас е класен отбор, който има натрупан опит на международна сцена. Смятам, че в този мач, това не беше реалното лице на нашия отбор. Въпреки многото силните индивидуални изпълнения на няколко състезатели от Аркас, конкретно най-много на Гроцер, смятам, че основното нещо, което не ни достигна, беше опит в такива турнири. Разликата бе в много силния сервис, който съперникът изпълняваше и участието им в международни турнири. Но за нас това е безценен опит. Надявам се да си извадим поуките. Да стъпим на здрава основа и да продължим да работим за развитието ни като отбор. Да покачим нивото на игра за вътрешното първенство, което ще е равностойно и интересно."

"Чувствата, с които си тръгнахме, са за добре свършена работа и амбиции за развитие. Така че още веднъж поздравявам момчетата и нека те да бъдат с високо вдигнати глави, да бъдат мотивирани, защото се видя, че Европа е не е толкова далече."

Снимки: Официалната Фейсбук страница на Volley League • ΕΣΑΠ (Гръцката волейболна лига)

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти