Мерцедес ще опита да преоткрие изгубеното темпо с подобрения в САЩ

Отборът на Мерцедес ще се опита да преоткрие темпото, с което разполагаше преди лятната пауза във Формула 1 по време на дългата почивка преди Гран При на САЩ.

Главният инженер на „Сребърните стрели“ потвърди, че екипът е планиран подобрения за състезанието в Остин, което ще бъде след близо месец. С тях тимът ще иска да си върне формата, която имаше през лятото.

Тогава Мерцедес спечели три от последните четири състезания преди лятната пауза. След подновяването на сезона обаче отборът от Бракли има само един подиум, завоюван от Джордж Ръсел в Азербайджан след удара на Карлос Сайнц и Серхио Перес в предпоследната обиколка.

В Сингапур миналата седмица от Мерцедес имаха надежди за още един подиум след като Люис Хамилтън и Ръсел се класираха на втората редица за старта. Именно тези очаквания са били и причината Хамилтън да стартира с меките гуми, за да се опита той да напредне в първия тур.

Хамилтън и Ръсел страдали от прегряване след финала

„След като се класирахме на няколко десети от Ландо Норис и Макс Верстапен, ние очаквахме да се борим за подиума. Това оформи нашето решение да стартираме Люис с меките гуми, за да се опита той да напредне в откриващата обиколка.„За съжаление с липсата на темпо и проблемите, които имаме с контролирането на температурата на задните гуми, това се оказа грешното решение и направи състезанието му много трудно.„С Джордж ние трябваше да избираме нашите битки. Беше ясно, че няма да имаме скоростта да задържим Оскар Пиастри зад нас. Той беше много по-бърз и с предимството си гумите винаги щеше да ни изпревари. Джордж се представи добре, за да задържи Шарл (Леклер) и да ограничи щетите.„По време на уикенда имаше моменти, в които си мислехме, че ще сме бързи, така че знаем, че колата има скорост. Ще въведем подобрения по колата за следващото състезание, които се надяваме, че ще ни доближат отново до битката в челото“, коментира Шовлин.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти