И Тото Волф коментира "мръсната игра" на Ред Бул в Сингапур

Ръководителят на отбора на Мерцедес Тото Волф също се включи в дискусиите за „мръсната игра“ на отбора на Ред Бул в неделната Гран При на Сингапур.

„Биковете“ бяха обвинени в неспортсменско поведение от Макларън, след като пилотът на Рейсинг Булс Дениъл Рикардо спря в бокса в края за нови меки гуми и „открадна“ най-бързата обиколка от Ландо Норис. По този начин той лиши британеца от бонус точката, която може да се окаже ключове в битката между него и Макс Верстапен за титлата.

В Макларън са недоволни от услугата, която Рикардо направи на Макс

Волф обаче не вижда проблем в това действие на Ред Бул и каза, че „Биковете“ са длъжни да използват всичко в своя арсенал, за да се борят с Макларън.

Ландо Норис не се сърди на Рикардо за "откраднатата" точка в Сингапур

„Мисля, че те трябва да използват всичко, с което разполагат. Не смятам, че това беше мръсна игра. Никак даже, шампионатът може да се реши от една точка, беше си в правилата. Пилотите не бяха нечестни един към друг, не е голяма драма“, коментира Волф.

Всички знаци сочат, че кариерата на Дани Рик във Формула 1 наистина приключи

След като не успя да вземе тази точка Норис намали пасива си от Верстапен със седем, вместо с осем пункта. Така преди финалните шест кръга за годината разликата между двамата е 52 точки.

Верстапен: Дори и на нормалните писти няма да можем да се борим с Макларън

Това означава, че Верстапен може да си позволи да завършва втори във всеки един старт до края на сезона, включително и спринтовете, и пак да стане шампион, без значение колко точки за най-бързи обиколки ще спечели Норис. Простата сметка показа, че, ако Норис спечели всяко едно състезание, всеки един спринт и вземе всяка една точка за най-бърза обиколка, а Верстапен е вечно втори, то в края на сезона нидерландецът ще има предимство от точна една точка.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти