От Мишлен отговориха на критиките на Баная

Официалният доставчик на гуми в MotoGP Мишлен отговори на критиките, които световният шампион Франческо Баная отправи към френската компания след неделната Гран При на Емилия-Романя.

След нея пилотът на Дукати се оплака от своята задната гума, която се е държала по много „странен“ начин. По думите на италианеца гумата, която той използва, е била много непостоянна в своето представяне и сцеплението, което му е давала, което бе и причината той да изостане от Хорхе Мартин и Енеа Бастианини в началото.

Пеко Баная критикува Мишлен след катастрофалното състезание на "Мизано"

След това той изведнъж повиши скоростта си в средата на дистанция и започна да топи пасива си спрямо водачите. В 21-та обиколка обаче всичко приключи за него, след като той се озова на земята в зоната за сигурност в осмия завой.

Ръководителят на програмата на Мишлен в MotoGP Пиеро Тарамасо отговри на критиките на Баная и каза, че данните на компанията не показват да е имало някакъв дефект в гумата. Според Тарамасо, ако такъв е имало, то Пеко е щял да бъде бавен през цялото време, а не само в определени обиколки.

„Пеко беше начело в първите обиколки, след това той имаше изоставане, което не можем да обясни – за четири или пет обиколки той губеше по три десети. Трябва да разберем откъде идва това – дали е от пистата, мотора или гумите.„Но от 12-та обиколка нататък темпото му се върна и в 16-та той записа най-бързата обиколка за състезанието – 1:30.8, което беше със само осем десети по-бавно от полпозишъна и рекорда на пистата. Движеше се силно и изглеждаше, че ще може да настигне Бастианини и Мартин преди да катастрофира.„Ние анализираме ситуацията, но за момента имам само неговите коментари и времената му за обиколка. Когато получим данните и от Дукати ще разберем заедно какво причини това изоставане. Ще отнеме време, но ние бихме искали да разберем причината, защото винаги има какво ново да се научи.„Странното е, че времената за обиколка на отговарят на коментарите на Пеко. Той каза, че гумата ми не работеше от старта и сработи чак в 12-та обиколка. В действителност времената му в първите четири обиколки бяха добри, така че трябва да разберем последвали спад“, каза Тарамасо.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти