Странната причина, която коства на Куартараро най-доброто му класиране за сезона в неделя

Фабио Куартараро бе много близо до това да запише най-добрия си резултат от началото на сезона в MotoGP в неделната Гран При на Емилия-Романя.

Само два завоя преди финала световният шампион за 2021 година се движеше на петото място, но в самия край беше изпреварен от Маверик Винялес и Франко Морбидели, за да завърши седми, изравнявайки резултата си от Португалия и първия старт на „Мизано“. А пилотът на Ямаха разкри, че причината за загубата на тези две позиции е фактът, че горивото в неговия резервоар е свършило малко преди финалната крива и той е трябвало да кара по инерция до финала.

„Останах без гориво в предпоследния завой. Ние и без това изоставаме с мощността, така че в състезанията не пестим нищо, за да максимизираме това, с което разполагаме. Дали ще сме пети, или седми, за нас това не променя много. Важното е темпото, което имаме, но все още не ни достигат много неща.„Мисля, че преди последния сектор водих със секунда пред Франки, просто трябваше да финишира. Оставаше ни една права, нищо повече. Но поне знаем, че състезанието, което направихме, беше за топ 5 с някои паднали пилоти пред нас, но това може да се случи на всеки. Но смятам, че темпото, което имаме сега е много, много бързо.„За трето поредно състезание печелим точки в спринта. Миналата година това почти никога не се случваше, така че съм доста доволен. Напоследък правя и добри стартове, надявам се това да продължи и в далечните състезания. Мисля, че това ще бъде най-трудната част“, коментира Куартараро.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти