Мартин: Бастианини прекали с атаката си

Хорхе Мартин не остана много доволен от атаката на Енеа Бастианини в последната обиколка, която донесе победата на Звяра в Гран При на Емилия-Романя.

Бастианини със спорна победа срещу Мартин на "Мизано", Баная отпадна

Лидерът в генералното класиране Мартин поведе в четвъртата обиколка на второто поредно състезание на „Мизано“ и беше начело до старта на финалния тур. Тогава той беше атакува по много спорен начин в спирането за острия завой №4.

Тази маневра на италианеца принуди Мартин не са да изправи мотора си, но и дори да мине през зоната за сигурност. Все пак испанецът остана на борда на своята машина и завърши втори, а при пресичането на финалната линия той израви своето недоволство с жестове.

След самия финал Мартин каза, че според него Бастианини е прекалил с агресията си в тази маневра, която дори не беше разгледана от комисарите. Испанецът също така се извини за своите жестове при пресичането на финалната линия.

Бастианини защити спорната маневра, с която спечели в Емилия-Романя

„Мисля, че тази маневра може би беше малко прекалена, защото той бе избута извън пистата и нямаше как да му отговоря. След това направих едни жестове, защото се бях разгорещил, но както и да е. Мисля, че аз бях най-силният, заслужавах да спечеля, но е добре. Ще се опитам пак в следващото състезание.„Мисля, че нямаше място за неговата маневра. Няма смисъл да продължаваме да говорим, защото нищо няма да се промени. Но със сигурност смятам, че аз заслужавах тази победа. Поне да беше направил атаката си по чист начин и да не ме беше докосвал“, коментира Мартинатора.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти