Хамилтън се надява Верстапен да игнорира наказанието за псуване

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че се надява Макс Верстапен да игнорира наказанието, което му бе дадено за използването на неприличен език по време на официалната пресконференция преди Гран При на Сингапур.

Трикратният световен шампион ще трябва да положи общественополезен труд, тъй като определи колата си от Гран При на Азербайджан миналата седмица като „ш*бана“ пред медиите в четвъртък. Самият Хамилтън смята, че това наказание е „шега“ и добави, че се надява Верстапен да го игнорира.

Макс Верстапен ще трябва да положи общественополезен труд

„Мисля, че това е шега, ако трябва да съм честен. Това е върхът на спорта, грешки се допускат. Аз определено няма да го направя, надявам се Макс също да не го направи“, коментира Хамилтън след края на квалификацията на „Марина Бей“ вчера.

След нея Верстапен бойкотира официалната пресконференция на ФИА, която е задължителна за първите трима. Той се яви физически за нея, но категорично отказа да отговаря на въпроси на репортерите. Вместо това пилотът на Ред Бул организира импровизирана пресконференция в падока на пистата след края на официалната такава.

Макс бойкотира пресконференцията на ФИА

Ландо Норис, който ще стартира първи в Гран При на Сингапур по-късно днес се пошегува, че наказанието е заслужено, но след това си призна, че не е съгласен с него.

Норис срещу Верстапен в битка за победата под прожекторите на "Марина Бей"

„Той го заслужава, използва неприличен език, така че... - пошегува се Норис. - Аз смятам, че е много несправедливо. Изобщо не съм съгласен с него.“

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти