Макс бойкотира пресконференцията на ФИА

Световният шампион Макс Верстапен бойкотира въпросите на водещия на пресконференцията на ФИА след финала на квалификацията за Гран При на Сингапур, 18 кръг от сезона във Формула 1. В началото на състезателния уикенд Макс беше наказан с общественополезен труд заради това, че изпсува в обясненията за поведението на RB20 на пистата в Баку, като това стана точно след оплакването на президента на ФИА Мохамед бин Сулайем, че пилотите много псуват по радиото.

На пресконференцията на ФИА водещият обикновено задава по няколко въпроса на пилотите, след което журналистите в залата имат право на въпроси.

Сега обаче Макс се ограничи с максимално кратки отговори от по една-две думи, обясни, че не иска да говори, за да не го накаже ФИА и накрая общуваше само с жестове с водещия Том Кларксън. Макс демонстрира същото поведение и когато започнаха въпросите от залата. След това обаче той отговори утвърдително с кимване, когато беше попитан дали ще отговаря на въпросите на срещите с медиите извън пресцентъра на ФИА.

Норис победи Верстапен в битката за полпозишъна в Сингапур

Много пилоти защитиха Верстапен след наказанието му, наложено от стюардите на ФИА в Сингапур, а самият той го определи като абсурдно. А малко по-късно Макс даде импровизирана пресконференция за медиите, на която отговори на въпросите, но вече извън залата на ФИА.

Верстапен: Цялата квалификация мина много добре

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти