Тиафо даде преднина на отбора на Останалия свят срещу Европа на "Лейвър къп"

Американецът Франсис Тиафо даде преднина от 4-2 на Отбора на света в мача срещу тима на Европа за "Лейвър къп", след като се наложи над руснака Даниил Медведев с 3:6, 6:4, 10:5. Това беше първа среща от втория ден на демонстративната среща, в който вече всяка победа носи по две точки за отборите. Петъчната програма приключи при резултат 2:2, като и Григор Димитров даде приноса си за тима на Европа след успех над Алехандро Табило (Чили) със 7:6 (4), 7:6 (2). Отборът, който събере първи 13 точки, печели срещата, която тази година се провежда в Берлин.

Руснакът Медведев стигна до първия сет, като доминираше особено при второто си подаване. Hо американецът Тиафо отвърна на удара, като проби в първия гейм на втория сет и сложи контрола върху срещата. В третия сет, който е по правилата на тайбрека, американският атлет беше много по-концентриран и също наложи превес от самото начало.

По-късно днес Карлос Алкарас ще играе с Бен Шелтън (САЩ) и ще се опита да изравни резултата за европейската формация. Александър Зверев (Германия) пък ще играе с Тайлър Фриц в третия сингъл за днес, преди мачът да мине в решаващите неделни двубои.

Отборът на Европа отново е воден от капитана Бьорн Борг, докато Останалият свят е селектиран от Джон Макенроу. Европейският отбор е триумфирал три пъти в тези мачове, докато селекцията на Останалия свят спечели последните две.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти