Хамилтън: Колата ми се съживи за квалификацията

7-кратният световен шампион Люис Хамилтън, който има 4 победи в Сингапур, поднесе изненадата в квалификацията в Сингапур и се пребори за трето място на старта.

„Цяла година квалификацията е слабото ми място и работих много упорито, за да постигна прогрес. И изведнъж, за първи път от много време колата ми се съживи за квалификацията – обясни Хамилтън. – Червеният флаг дойде в неподходящ момент за нас, точно влизахме в ритъм, но това засегна всички. Обиколката ми в края беше трудна, мисля, че можех да съм още малко по-бърз, но съм благодарен и за този резултат.”

Норис победи Верстапен в битката за полпозишъна в Сингапур

Хамилтън отново обясни, че в Мерцедес са положили сериозни усилия, за да подобрят поведението на колата му в хода на уикенда в Сингапур.

Норис: Имах вяра, че ще сме бързи

„Постоянно променяме баланса, всеки ден променяме всичко, механиците ни работят неуморно и искам специално да им кажа едно голямо благодаря – допълни британецът. – Надявам се, че сме в добра позиция, за да се борим в челото. Все още не знам дали промените по колата ще се отразят на състезателното ни темпо. Надявам се да вървим с темпото на лидерите, може би не с колите на Макларън, но все пак ще дадем всичко от себе си.”

Солидно предимство за Норис преди квалификацията в Сингапур

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти