Солидно предимство за Норис преди квалификацията в Сингапур

Ландо Норис даде заявка за полпозишъна за Гран При на Сингапур, след като оглави последната свободна тренировка на „Марина Бей“ с предимство от близо половин секунда спрямо завършилия втори Джордж Ръсел.

Норис се превърна в първия пилот в историята, който слиза под 90 секунди за обиколка на пистата „Марина Бей“. Той постигна 1:29.646 в своя рекорден тур, за да си гарантира аванс от 0.479 секунди преди Ръсел. Тройката с пасив от 0.785 оформи съотборникът на Норис в Макларън Оскар Пиастри.

Макс Верстапен беше много бърз със средно твърдите гуми в първата половина на тренировката, но след това изостана с меките. Пасивът на нидерландеца в края на последния час за подготовка беше 0.894, като той зае четвъртото място.

Пилотите на Ферари Шарл Леклер и Карлос Сайнц не максимизираха представянето си с меките гуми и останаха пети и шести, на съответно 0.913 и 1.161 от първото място. В топ 10 в края на последната тренировка преди квалификацията за Гран При на Сингапур попаднаха още Люис Хамилтън, Алекс Албон, Франко Колапинто и Фернандо Алонсо.

Самата сесия беше спряна за няколко минутки още в началото ѝ, тъй като на пистата излезе игуана, която трябваше да бъде отстранена. Иначе, с изключение на няколко докосвания на стените и двете излитания на Ръсел в зоните за сигурност на завои №7 и №14, други по-съществени инциденти нямаше.

Квалификацията за Гран При на Сингапур, 18-ти кръг за сезон 2024 във Формула 1, започва в 16:00 часа българско време по-късно днес.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти