Емполи направи очакваното в Каляри и се изкачи до третото място

Емполи продължи с доброто си представяне от началото на сезона и победи с 2:0 като гост Каляри в първи двубой от петия кръг на Серия "А". Головете отбелязаха Лоренцо Коломбо (33') и Себастиано Еспозито (49'). Благодарение на този успех “адзурите”, които все още нямат загуба, излязоха на трето място във временното класиране. Каляри пък остава на предпоследно място, като все още няма победа в първенството през тази кампания и е с едва един отбелязан гол.

Първото полувреме бе равностойно и без особено интересни ситуации, но все пак гостите бяха по-опасният отбор и поведоха заслужено в 33-тата минута. Лоренцо Коломбо се измъкна от засада, за да достигне подаване на Анджорин, след което стреля добре, промушвайки топката между краката на Скуфет. Домакините веднага опитаха натиск, но без реално да стигнат до чисто положение до почивката. В 40-ата минута Васкес показа много добра реакция, избивайки удар на Дейола отблизо, но впоследствие бе отсъдено нарушение в атака, така че тази намеса на стража на Емполи нямаше голямо значение.

В самото начало на второто полувреме - в 49-ата минута, Емполи попари домакините с втори гол. Отбеляза го Себастиано Еспозито, след като центриране отляво стигна до него на далечната греда. Първия му удар бе избит от Скуфет, но след това 22-годишният нападател сам направи добавка за 0:2.

Най-добрата ситуация за домакините пропусна Гаетано в 72-рата минута, когато акробатично стреля от въздуха, но топката премина над напречната греда. Солбакен и Еспозито пък пропуснаха да отбележат трети гол за Емполи.

Така за първи път в историята си Емполи остана непобеден след първите си пет мача от сезона в Серия “А”.

Още от Футбол свят

Виж всички