Норис: Предпочитам да не съм толкова силен в петък

Ландо Норис завърши петъчните тренировки преди Гран При на Сингапур с най-доброто време. Британецът победи с 0.058 пилота на Ферари Шарл Леклер, а двамата бяха на повече от шест десети пред всички останали.

Норис поведе пред Леклер под прожекторите в Сингапур, Верстапен едва 15-ти

След края на втората подготвителна сесия на „Марина Бей“ Норис говори пред F1TV и заяви, че е много доволен от своята бърза обиколка в квалификационните симулации. Той също така каза, че обикновен предпочита да не е толкова силен в петък, за да има по-голяма резерв за събота и неделя.

„Темпото е добро, чувствам се добре, направих добра обиколка. Мисля, че правим това, което очаквахме, да сме в челото с Ферари. Но наистина направих много добра обиколка, Шарл беше на само 0.058 зад мен. Надявах се на по-голяма разлика, което означава, че те са много бързи. Но да, нещата вървят добре засега.„Още в началото на деня получих добро усещане. Казах на тима, че това е една от силните ни страни, да се представяме добре от началото на уикенда. Но пък след това не правим толкова голям прогрес, колкото другите отбори. Така че ще видим, смятам, че ще е оспорвано. Мисля, че сме в добра позиция, не мисля, че имаме какво толкова да променим, просто ще се опитаме до уточним някои дребни неща, само това можем да направим.„Шарл е наистина много добър на уличните писти. Видяхме в Баку, видяхме в Монако какво може да прави той. Сигурен съм, че и той е бил доволен от своята обиколка, иначе аз ще съм много притеснен. Наистина направих много добра обиколка, няма какво много още да намеря. Извлякох много от петъка, но предпочитам да не съм толкова добър в петък, за да имам по-голям резерв за събота, но добър старт на уикенда, смятам, че се намираме в добра позиция и ако продължим така, ще съм доволен“, каза Норис.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти