Леклер зададе темпото на старта на уикенда в Сингапур

Пилотът на Ферари Шарл Леклер зададе темпото в началото на уикенда за Гран При на Сингапур, след като оглави класирането в края на първата свободна тренировка на пистата „Марина Бей“.

Въпреки че сесията се проведе на дневна светлина и няма да е представителна за точното разпределение на силите в квалификацията и състезанието, всички направиха квалификационни симулации с меките гуми в средата на тренировката. При тях Леклер стигна до 1:31.763 в третия си летящ тур с меките смеси, за да победи с 0.076 секунди Ландо Норис, който регистрира най-доброто си време във втората си обиколка с най-меките сликове.

Тройката с пасив от 0.189 оформи миналогодишният победител в Гран При на Сингапур Карлос Сайнц, а Макс Верстапен и Юки Цунода също намериха място сред най-бързите петима. Двамата изостанаха със съответно 0.334 и 0.500 от Леклер.

Оскар Пиастри пропусна началото на тренировката, тъй като отборът на Макларън трябваше да прави спешни поправки по задния ляв край на неговата кола. Австралиецът също така обърса стената в десетия завой малко преди края на сесията, а преди това той постигна шестото най-добро време с пасив от 0.606 от Леклер. В топ 10 в края на първите 60 минути за подготовка в Сингапур попаднаха още Дениъл Рикардо, Алекс Албон, Фернандо Алонсо и Естебан Окон.

Уикендът за Гран При на Сингапур, 18-ти кръг за сезон 2024 във Формула 1, продължава в 16:00 часа българско време по-късно днес с втората тренировка, която вече ще се проведе под изкуственото осветление на „Марина Бей“.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти