Първата цел на Макс ще е място в третата част на квалификацията

Първата цел на световния шампион Макс Верстапен този уикенд ще е място в третата част на квалификацията утре. Това заяви пилотът на Ред Бул преди началото на състезателния уикенд в Сингапур. Миналата година точно Сингапур се оказа единственото състезание, което Ред Бул не успя да спечели, а Верстапен все още няма победа на „Марина бей”.

„Наясно съм, че ни очаква сложен уикенд – обясни Макс. – Анаизирахме миналогодишното състезание, за да разберем какво можем да направим по-добре сега. Но не очаквам да сме много силни този уикенд. Ще ни трябва повече стабилност, тъй като тук има много неравности на трасето и минаването през бордюрите по завоите е ключово, така че ще работим в тази област.”

Леклер: Скоростта на Макларън със спорното крило ни изненада

Следващите големи промени по проблематичния RB20 се очакват за състезанието в Остин през октомври, така че в Сингапур Макс и световните шампиони отново ще трябва да ограничават загубите в битката с по-бързите пилоти.

Сайнц и Перес са се помирили в медицинския център в Баку

„Надявам се, че ще стигна до третата и финална част на квалификацията, но ще говорим по-конкретно, когато започнем работа на трасето, това ще е първата ни цел – допълни Верстапен. – Уверен съм, че ще се представим по-добре от миналата година, но нашите съперници са по-силни и по-бързи. Готов съм за напрегната битка за титлата оттук нататък, ако извадим още скорост от колата, то животът ни ще стане по-лесен.”

Рикардо не изключи възможността Сингапур да е последното му състезание във Формула 1

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти