Леклер: Битката за титлата при конструкторите е отворена

Пилотът на Ферари предупреди отборите на Макларън и Ред Бул, че битката за световната титла при конструкторите за сезон 2024 във Формула 1 е широко отворена преди финалните седем кръга.

Преди тях Ферари заема третото място с актив от 425 точки и пасив от 51 спрямо Макларън, който излезе начело след Гран При на Азербайджан миналата седмица. Тогава британският тим изпревари Ред Бул, който остава на второто място с пасив от 21 точки. Според Леклер тези разлики правят битката между трите екипа отворена преди заключителната фаза от сезона.

Пълно класиране при отборите във Формула 1 след Гран При на Азербайджан

Монегаскът обаче е на мнението, че трудно ще се пребори за титлата при пилотите предвид голямото си изоставане. В момента Леклер изостава с 88 пункта от лидера Макс Верстапен и с 29 от втория Ландо Норис.

Пълно класиране при пилотите във Формула 1 след Гран При на Азербайджан

„Определено има възможност, но реалистично смятам, че за да спечеля при пилотите ще се нуждая не само от подобряване на представянето, но и от късмет. За конструкторите всичко е възможно, защото разликата е малка, а при двама пилоти в отбор всичко е възможно.„Имаме нашите шансове и цели, които ще си поставим. Но преди да мислим за титлата, ние трябва да подобрим колата, за да сме по-често в битката в челото, а не да сме там само за едно-две състезания, в които те не са оптимизирали пакетите си.„С тази генерация коли виждаме голяма вариация в представянето на отборите. Трудно е да набереш инерция и да имаше праволинеен прогрес с подобренията. Ние и Мерцедес намираме подобрения, но понякога получаваме неприятни изненади. Макларън са най-силните в последните осем-девет състезания, Ред Бул също са силни, въпреки че за тях Гран При на Италия беше неприятна изненада.„Това е подреждането в челото. Макларън са на върха, Ред Бул са след тях и чак след това сме ние и Мерцедес. Трябва да намерим повече постоянство“, заяви Леклер.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти