Радостин Тодоров: Тялото на Ружди е като на войник, който се връща от война

Треньорът на паралимпийския шампион в тласкането на гюле Радостин Тодоров говори за своя състезател по време на награждаването му за спортист №1 за месец август в анкетата на Пресклуб “България”.

“Искам да благодаря за прекрасните награди и отличия за Ружди. Искам да благодаря и на него за хубавите думи, че съм му помогнал да стане шампион. Винаги се виждат крайните резултати от една работа, както и при Ружди. Но пътят ни през всичките тези години беше много труден. Много трудно е да тренираш състезател с такива увреждания, за да не го увредиш още по-повече. Той преживя много страшни контузии. Тялото му е като на един войник, който се връща от война. Белезите ги има и те винаги ще му напомнят колко е труден пътят му. Всеки белег, всяка рана и аз съм я преживял много тежко. Аз обичам да го наричам моето дете в спорта, въпреки че нямаме голяма разлика.

Надяваме се на поне още една паралимпиада да участваме. Ние не искаме просто да участваме, а да постигаме сериозни резултати. Ружди вдига много сериозни тежести и винаги има риск, не можем да прогнозираме, но се надяваме да изкараме още един цикъл.

Преди да започнем да тренираме, Ружди беше свикнал да яде по веднъж на ден. Беше трудно да го науча да яде минимум три пъти на ден. Той е изключително злояд, въпреки размерите си, но свикна”, каза Тодоров на пресконференцията.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти