Пресиян Коев в Sportal Open: Мачът Димитров - Джокович ще е уникален

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров играе днес с Новак Джокович в София. В предаването на Sportal - Sportal Open - анализ на събитията направи треньора Пресиян Коев.

Демонстративният мач на Гришо с Новак Джокович е от 20,00 часа в София.

"Ние се намираме точно до стадион Академик и зала "Фестивална". Основното ни дейност е с деца. На нашите кортове днес тренираха Адриан Андреев, Александър Василев и Радулов и други", заяви треньорът на ТК 1540 Пресиян Коев.

"Мачът-шоу Григор Димитров - Новака Джокович се очертава като уникално, неповторимо - веднъж в живота събитие. Сърбинът казва вчера, че този мач е бил уговорен още през 2020 година по време на "Адрия тур". Ще бъде доста интересно. Сега ще има "вайб" около тях. Ще бъде възможност феновете да се докоснат до най-добрите", добави Коев.

"Тенисът се развива. Григор игра феноменално през 2014 година, но за да може и днес да играе на това ниво. Това е изключително. Григор Димитров е най-успешният тенисист в света роден пред 90-те години", напомни Пресиян Коев.

"Григор направи 450 победи на хард-корт. Неговите фенове бяха притеснени дали Димитров не е "приключил" през 2021 година, но той се завърна по-силен. "Лейвър къп" е събитие на ATP и това може да му даде шанс да се пребори за финалите на "Мастърс"-а. Григор е в много добра форма, така че е във възможности на Димитров. Каквото и да се случи, ще трябва да отчетем една страхотно успешна година за Григор Димитров", каза Пресиян Коев.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти