Инженери и механици търсят начин да се махнат от Ред Бул

Все по-упорити стават информациите, че инженерите и механиците на Ред Бул масово търсят начин да напуснат тима на световните шампиони във Формула 1. Сезон 2024 в Ред Бул стартира с вътрешна битка за власт между двете крила, водени от Кристиан Хорнър и доктор Хелмут Марко, а отделно от това секс скандалът на Хорнър е подействал “отрезвяващо” на много служители относно корпоративната политика на компанията.

След това пък дойде сривът в представянето на тима и загубата на превъзходството, което имаха световните шампиони на пистата спрямо своите съперници. При подновяването на сезона след лятната пауза се появи информация, че инженерите и механиците са крайно недоволни, тъй като шефовете им са обяснили, че целта за този сезон е световната титла при пилотите, а не тази при конструкторите. Но титлата при конструкторите носи премии и бонуси на екипа, а не тази при пилотите.

Загубил ли е хъса си за битки Верстапен?

Преди дни шефът на Макларън Зак Браун потвърди, че е “получил много заявления” от хора от Ред Бул, който си търсят работа. А бившият световен шампион Нико Розберг допълни, че “много хора от Ред Бул искат да се махнат и пращат CV-та на всички отбори във Формула 1”.

В Италия: Лоусън сменя Рикардо в RB

Според информация на Sky Германия през миналата седмица 20 от инженерите на Ред Бул са се споразумели да преминат в Уилямс за следващия сезон, като това тепърва предстои да бъде потвърдено и от двата тима.

След 847 дни Ред Бул падна от върха

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти