Загубил ли е хъса си за битки Верстапен?

Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен записа в Баку седмо поредно състезание без победа, което е дълга серия с оглед превъзходството на Ред Бул в последните сезони. В Азербайджан Макс положи усилия, да е близо до лидерите, но това така и не се получи - както в квалификацията, така и в състезанието.

А освен това съперникът му за титлата Ландо Норис, който стартира 15-и, десет места зад Макс, го догони и го изпревари в хода на състезанието и завърши 4-и, едно място пред Верстапен. Седем кръга преди края на сезона Макс има 59 точки аванс пред Норис в битката за световната титла, но представянето му, както и това на Ред Бул будят все повече въпроси.

Верстапен готов да се бори до финала с Макларън

В квалификацията в Баку Макс остана зад съотборника си Серхио Перес за първи път от 33 години насам, а в състезанието Чеко се бореше за място на подиума и това допълнително подсили напрежението при световните шампиони.

Хорнър потвърди кога са започнали проблемите на Ред Бул

Световният шампион във Формула 1 за 1997 година Жак Вилньов също си задава интересни въпроси относно пилотирането на Верстапен, като канадецът дори се чуди дали Макс не е твърде обезверен от срива в представянето на Ред Бул в последните състезания.

След 847 дни Ред Бул падна от върха

“В последните надпревари Макс звучи пораженчески - обясни Вилньов. - Сякаш дори му липсва борбеност в състезанията. Той не се бори толкова твърдо на пистата. Дори по радиото вече го чуваме много по-рядко, при него има някаква промяна. Той е наясно, че липсата на победи от известно време е признак на сериозен проблем и автомобилът му определено не се представя така, както иска той. А в Баку съотборникът му беше по-бърз от него, при това с много. Така че ситуацията с Макс в Ред Бул е много странна.”

В Макларън ще развиват MCL38 до края на сезона

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти