Норис: Изненадан съм, че завърших пред Макс

Претендентът за световната титла във Формула 1 Ландо Норис призна, че е изненадан от факта, че вчера успя да догони и да изпревари Макс Верстапен. Норис стартира 15-и и завърши 4-и, а макс тръгна 6-и и завърши 5-и.

Надеждите на Ландо за добро класиране в Баку се изпариха в събота, когато той загуби бързата си обиколка заради жълти флагове и остана едва 17-и. Заради наказания пред него той стартира 15-и, избра да тръгне с твърдите гуми и много бързо в първите обиколки стигна до топ 10 в класирането.

Верстапен готов да се бори до финала с Макларън

Ландо спря в бокса в 38 обиколка, след това догони Макс на пистата, изпревари го, както малко по-рано това направи и Джордж Ръсел с Мерцедес и пилотът на Макларън си осигури 4-ото място.

Формула 1 отново залага на Бахрейн за предсезонните тестове през 2025

“Не мисля, че можехме да искаме повече от това състезание - обясни Норис, който взе и една точка за най-бързата обиколка. - Щях да съм доволен и на 8-ото място, тъй като очаквах да стигна дотам като последният представител на четирите големи отбора. Малко съм изненадан, че изпреварихме Макс. Като тръгваш 15-и, не очакваш да изпревариш някой, който е на трета редица. Но се получи, при това без някакви невероятни усилия, просто колата ни вървеше добре.”

Медиите се възхитиха на победата на Пиастри

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти