Медиите се възхитиха на победата на Пиастри

Победата на Оскар Пиастри в Гран При на Азербайджан вчера получи високи оценки от големите европейски медии, които се възхитиха на таланта и самообладанието на австралийския пилот на Макларън.

“Оскар атакува и се защитава като опитен шампион. Норис се справи добре с догонването му и донесе важни точки за Макларън. Стабилен уикенд за Леклер. Комплименти за Колапинто и Барман, който записа точки в първите си два старта във Формула 1 с колите на два различни тима - Ферари и Хаас. Трябва да отбележим и представянето на Ферари, като тимът разполагаше с конкурентен автомобил в Баку”, написа вестник La Gazzetta dello Sport.

Пиастри: Знаех, че трябва да атакувам в началото на втория стинт

“Впечатляващият възход на Пиастри продължава - допълни вестник Marca. - Брилянтна втора победа за Оскар във Формула 1. Пред нас е голямата звезда на бъдещето, по-голяма от Норис, Ръсел и другите пилоти от това поколение. Пиастри все още е на 91 точки зад Верстапен и 2024 не е неговата година, но през 2025 ще е различно. Оскар записа историческо постижение в Баку.”

Верстапен готов да се бори до финала с Макларън

“Искате ли да се почувствате глупав? Опитайте се да прогнозирате какво ще се случи във Формула 1 - е мнението на френския ежедневник L’Equipe. - Не кой ще стане световен шампион, а какво ще се случи в следващите минути на настоящото състезание. В Баку само в рамките на няколко обиколки всички прогнози се оказаха погрешни. Като изключим блестящата победа на Пиастри, трябва да отбележим и това, че Ландо Норис победи Макс Верстапен, въпреки че стартира с 10 места по-назад от него, Карлос Сайнц и Серхио Перес се удариха в предпоследната обиколка, а Шарл Леклер остана неприятно изненадан и това беше поредното доказателство, че сезонът във Формула 1 е напълно непредвидим.”

Формула 1 отново залага на Бахрейн за предсезонните тестове през 2025

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти