Верстапен готов да се бори до финала с Макларън

Световният шампион във Формула 1 Макс Верстапен записа в Баку седмо поредно състезание без победа, като в Гран При на Азербайджан, а след финала демонстрира пред медиите, че е наясно с трудната ситуация, в която се намира Ред Бул.

Вчера, подобно на часовете след квалификацията, Верстапен беше разочарован, но спокоен. Макс обясни, че настройките на колата са в основата на разочароващото му представяне в Баку. Преди квалификацията той и екипът са избрали посоката на развитие на неговия RB20, но се оказа, че това не е правилното решение. Серхио Перес разполагаше с по-добър автомобил в хода на целия уикенд и настройките му бяха по-успешни, включително и за състезанието вчера.

Формула 1 отново залага на Бахрейн за предсезонните тестове през 2025

“Ние побеждаваме и губим заедно като отбор - обясни Верстапен. - Мислехме, че сме намерили правилната посока на развитие на колата, но се оказа, че сме сбъркали.”

Макс: Нищо не можех да направя с тази кола

Съперникът на Макс в битката за световната титла Ландо Норис завърши пред Верстапен, но британецът не взе толкова много точки, колкото можеше, тъй като стартира едва 17-и. Така в Баку Верстапен загуби само 3 точки спрямо Норис.

Пиастри: Знаех, че трябва да атакувам в началото на втория стинт

“Ако погледнете как се разви моето състезание, то всичко се разви по възможно най-лошия сценарий - допълни Макс. - Общият баланс на колата не беше добър, загубих много време зад Алекс Албан и Ландо Норис, но това не беше изненада за мен.”

Катастрофата на Перес и Сайнц се оказа състезателен инцидент

Състезанието в Азербайджан показа, че RB20 има сравнително тесен оперативен прозорец, въпреки че промените по пода на колата осигуриха прогрес в сравнение с представянето на тима на “Монца”. Отпадането на Серхио Перес вчера спомогна за излизането на Макларън начело в класирането при конструкторите, като британският тим заличи 8 точки пасив и вече има преднина от 20 точки пред Ред Бул.

Доктор Марко: Загубихме само 3 точки спрямо Ландо

“Със сигурност, можем да се представим по-добре - допълни Макс. - Но битката далеч не е приключила. Ще се опитаме да се върнем начело и сме готови да се борим до финала на сезона.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти