Формула 1 отново залага на Бахрейн за предсезонните тестове през 2025

Формула 1 обяви официално, че единственият тридневен предсезонен тест през 2025 година ще се състой на пистата „Сахир“ в Бахрейн от 26 до 28 февруари. Това ще е пета поредна година, в която трасето в Близкия изток ще домакинства на предсезонната подготовка на тимовете.

За разлика от предходните четири случая обаче догодина сезонът няма да стартира в Бахрейн, а в Австралия между 14 и 16 март. От Формула 1 обявиха, че голяма част от оборудването на отборите ще остане в Бахрейн след края на тестовете и ще седи там до Гран При на Бахрейн, която догодина ще се проведе между 11 и 13 април и ще бъде четвърти кръг за сезона, който отново ще включва 24 надпревари и 6 спринта.

Формула 1 обяви календара за сезон 2025, първото състезание ще е в Австралия

Основната причина Формула 1 отново да избере „Сахир“ за провеждането на предсезонните тестове догодина е хубавото време, което предлага трасето. Освен това то включва комбинация от бързи и бавни завои, както и няколко дълги прави, които позволяват на тимовете да съберат най-различни данни за своите автомобили преди началото на сезона.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти