С човек по-малко Вердер извоюва първа победа в Бундеслигата като гост на Майнц

Вердер победи с 2:1 като гост Майнц 05 в мач от 3-тия кръг на Бундеслигата. Победата бе първа за "бременските музиканти" в първенството, като бе още по-ценна с оглед на факта, че бе извоювана с човек по-малко, след като Марко Фридъл бе изгонен в 60-ата минута. Именно с намален състав бе реализиран и победния гол за гостите, дело на резервата Дерик Кьон (69').

Така Вердер е с 5 точки и все още без загуба, а Майнц пък остава без успех и само с две точки след първите три кръга.

Вердер започна по-активно срещата и само след три минути можеше да открие резултата, но последователните удари на Романо Шмид, Марвин Дукш и Йенс Стаге бяха спасени от стража на Майнц Робин Центнер. В 6-ата минута обаче бранителят на домакините Доминик Коор спъна Джъстин Нийнмах в наказателното си поле. Първоначално реферът Бенямин Бранд не отсъди нищо, но след това бе извикан от ВАР и промени решението си, като даде дузпа за гостите от Бремен. Зад топката застана Марвин Дукш, който откри резултата в 8-ата минута - 0:1 за Вердер.

След получения гол домакините се активизираха и само пет минути по-късно Надим Амири нацели горната греда на стража на гостите Михаел Цетерер с удар от границата на наказателното поле. В 27-ата минута пък дойде и изравняването. След центриране отдясно Цетерер направи грешка и се сблъска със съотборника си Никлас Щарк, след което изпусна топката. Тя попадна в играча на Майнц Жае-Сун Лий, който отблизо изравни - 1:1.

Дълго време след това интересните положения липсваха. Така се стигна до 60-ата минута, когато Марко Фридъл от Вердер спъна откъсващия се Йонатан Буркарт и бе изгонен с директен червен картон от рефера. Противно на логиката обаче бременци отново поведоха, при това с човек по-малко. След чудесна отборна комбинация Романо Шмид изведе на чиста позиция влезлия само преди минути Дерик Кьон, който не сгреши, останал сам срещу Центнер - 1:2 за Вердер. До края на срещата Майнц натисна съперника си, но така и не успя да изравни, въпреки че имаше числено предимство.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти