Вторият пилот на РБ ще бъде обявен в Сингапур другата седмица

Вторият пилот на отбора на Рейсинг Булс за сезон 2025 във Формула 1 ще бъде обявен в хода на уикенда за Гран При на Сингапур следващата седмица, за това намекна доктор Хелмут Марко в часовете преди старта на Гран При на Азербайджан. Моторспорт съветникът на Ред Бул говори пред Viaplay, където каза, че в лагера на „Биковете“ вече имат идея как ще изглежда пилотския състав на втория им тим догодина.

Ще успее ли най-накрая Шарл Леклер да покори улиците на Баку и в неделя?

„Имаме идея, така че просто изчакайте до Сингапур. Все още сме септември, тогава ще имаме по-ясна картинка. В Сингапур ще стане по-ясно какво ще правим с Рейсинг Булс догодина“, бяха точните думи на Марко.

Доктор Марко: Макс мисли само за титлата, не за Астън Мартин

Още в началото на лятото беше обявено, че Юки Цунода ще остане в Рейсинг Булс и догодина, но все още не е ясно кой ще бъде негов съотборник. Смята се, че основните претенденти за това място са двама – Дениъл Рикардо и Лиам Лоусън. Към тях може да бъде добавен и Исак Хаджар, който се бори за титлата във Формула 2, но французинът е по-скоро аутсайдер.

Рикардо отрече да е получавал ултиматум от доктор Марко

По-рано през лятото доктор Марко заяви, че догодина Лоусън със сигурност ще бъде титуляр в една от колите на Ред Бул. Възможно е новозеландецът да бъде промотиран директно във водещия екип, където да заеме мястото на Серхио Перес, ако „Биковете“ решат да се разделят с мексиканеца.

Лоусън вече направи два теста с RB20, включително и след последното състезание на „Монца“. Новозеландецът, който миналата година взе участие в пет състезания на мястото на контузения Рикардо, има клауза в своя договор, която ще му позволи да потърси свободна място извън лагера на Ред Бул, ако не получи титулярна позиция до края на септември.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти