Де Лихт успокои феновете, че е добре и заяви: Наслаждавам се на ситуацията

Централният бранител Матайс де Лихт бе бе избран за играч на мача след успеха на неговия Манчестър Юнайтед над Саутхамптън с класическото 3:0. Нидерландецът се представи много добре за “червените дяволи” в отбрана след двете кошмарни грешки, които допусна през паузата за националните тимове, а освен това отбеляза с глава първото попадение за победата на своя тим. Именно този гол до голяма степен преобърна хода на мача.

“Победата очевидно бе много важна за нас. Три точки след три мача определено не е достатъчно, така че имаше известно напрежение, но смятам, че днес играхме много добре. Голяма заслуга има и Андре Онана, който спаси важната дузпа и мача се промени. Днес жена ми има рожден ден и начина на отпразнуване на гола бе за нея. Работихме върху някои статични положения, това като ситуация не бе точно от тях, но се получи добра ситуация. Не е точно желание за доказване от моя страна, по-скоро понякога нещата не вървят по най-добрия начин и трябва да останеш положителен. За мен е важно да намеря ритъма, защото отдавна не съм играл два последователни мача за седмица, така че съм щастлив да изиграя един и половина,” каза Де Лихт след срещата.

Ман Юнайтед с класически успех над Саутхамптън, още трима контузени защитници за "червените дяволи"

След това той похвали групата от играчи при “червените дяволи”, изказвайки се ласкаво за новите си съотборници, а в същото време успокои феновете на тима за физическото си състояние. Нидерландецът бе заменен от Хари Магуайър, както и неговите съотборници в отбрана Нусаир Мазрауи и Лисандро Мартинес, като тримата получиха различни проблеми само в рамките на петнайсет минути.

“Наслаждавам се на ситуацията, имаме страхотна група, невероятни играчи. Има много млади момчета, които трябва да израстват. Надявам се, че можем да постигнем още подобни резултати и да се развиваме като отбор. Аз съм добре, имах само леко схващане в последните минути. Това е първата ми седмица с три последователни мача от пет месеца. Исках да играя до края, но треньорът реши да ме замени,” завърши Де Лихт.

Още от Футбол свят

Виж всички