Сайнц беше смъмрен за блокирането на Перес във втората тренировка

Пилотът на Ферари Карлос Сайнц беше смъмрен от стюардите на Гран При на Азербайджан заради блокирането на Серхио Перес от страна на испанеца в хода на втората тренировка на пистата в Баку по-рано днес.

Леклер излезе начело пред Перес и Хамилтън във втората тренировка

Пилотът на Ферари се движеше с по-ниска скорост в бързата секция между завои №12 и №15, когато беше застигнат от Перес. Заради болида на Сайнц Перес трябваше да намали скоростта си и да свие вдясно, за да избегне контакт с пилота на Ферари.

Този инцидент беше разгледан от стюардите, които отбелязаха, че принципно подобни ситуации от тренировките не се разглеждат, но са го направили, тъй като ситуацията е била „потенциално опасна“. Пред комисарите Сайнц е заявил, че е бил предупреден по радиото и е видял идващия зад него Перес.

Той обаче не е преценил правилно скоростта на двамата, тъй като е бил разконцентриран от различни аларми на волана на неговия болид. Все пак в последния момента испанец се опита да се отдръпне от пътя на своя съперник, което беше отбелязано от стюардите.

На свой ред Перес е заявил, че през цялото време е имал добра видимост и въпреки нужната да намали скоростта си не смятам, че ситуацията е бил много опасна. Именно поради тази причина стюардите са дали само неофициално предупреждение на Сайнц, съобразно техните инструкции.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти