Оли Оукс: Сега Алпин има ясно ръководство с мен и Бриаторе

Ръководителят на отбора на Алпин във Формула 1 Оливър Оукс заяви по време на Гран При на Азербайджан, че след неговото назначаване френският екип вече има ясна управленска структура.

Оукс пое управлението на Алпин през август, когато замени Бруно Фамен. Британецът ще работи успоредно с Фалвио Бриаторе, който беше нает като съветник на главния изпълнителен директор на Рено Лука де Мео по-рано през лятото.

Бриаторе обясни защо от Алпин са поканили Оукс

Назначаването на Оукс дойде в момента на несигурност в Рено, тъй като френската компания обмисля сериозно да закрие своята програмата за двигатели във Формула 1 и Алпин да се превърне в клиентски отбор. По време на Гран При на Италия служители от базата във Вири, където се разработват двигателите, направиха мирен протес, а финалното решение на Рено по тази тема се очаква в най-скоро време.

Бриаторе атакува бившите шефове на Алпин

На фона на тези трусове Оукс каза, че иска да стабилизира ръководството на Алпин със „състезателно мислене“. Той също така добави, че е готов да „поеме куршум“ за отбора.

„Отборът просто се нуждае от правилно ръководство и подкрепа. Това се пада на моите рамене и смятам, че двамата с Флавио имаме ясна визия. Тя изисква пълна отдаденост от тези, които ръководят нещата, а аз смятам, че тук не е имало такова ръководство през последните години.„Това е основното, което аз искам да внеса, аз ще съм този, който ще е готов да поеме куршум за отбора и да му дам подкрепа и насоки. Това беше моето виждане преди да започна – нужен е някой, който е състезател и знае през какво минават всички“, заяви Оукс.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти