Доктор Марко отписа Ред Бул от сметките за победите в Баку и Сингапур

Моторспорт съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко не очаква „Биковете“ да са в сметките за победата в предстоящата този уикенд Гран При на Азербайджан и дори намекна, че случая ще е сходен и в Сингапур идната седмица.

Ред Бул се намира е една доста дълга серия без успех във Формула 1. Последният триумф на тима от Милтън Кийнс беше в Гран При на Испания в края на юни, а оттогава вече минаха шест старта.

Доктор Марко: Макс откри какъв е проблемът с колата ни

В част от тях Макс Верстапен беше близо до първото място, но така и не успя да се пребори за него. На „Монца“ преди две седмици нидерландецът финишира едва шести в уикенд, в който Ред Бул като цяло изоставаше от Макларън, Ферари и Мерцедес.

Как Ред Бул ще се опита да догони лидерите в Баку?

В Баку „Биковете“ ще имат доста подобрения, включително и нов под, но въпреки това Марко не очаква те да са в сметките за първото място. Вместо това австриецът прогнозира, че в най-добрия случай Верстапен и Серхио Перес могат да се надяват на подиум в неделя и добави, че истинският прогрес ще дойде за Гран При на САЩ в Остин след малко повече от месец.

Перес е най-успешният пилот в Азербайджан

„Мисля, че за нас оптималното ще е качване на подиума, може би. Трябва да намерим баланса в колата, което е много важно в Баку, защото там почти няма зони за сигурност. Би трябвало да е по-добре от „Монца“, но истински прогрес ще има чак в Остин.„Макс вижда, че го слушаме и вземаме проблемите сериозно. Точно сега настройването на колата е малко като лотария, най-вече в Баку и Сингапур“, каза доктор Марко пред вестник Kleine Zeitung.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти