Слот все още не е сигурен за дебюта на Киеза, но има добри новини за Мак Алистър

Мениджърът на Ливърпул Арне Слот отказа да даде категоричен отговор дали новото попълнение Федерико Киеза ще попадне в групата за утрешния двубой срещу Нотингам Форест и евентуално ще дебютира с екипа на мърсисайдци. Италианецът вече е направил няколко тренировки с отбора, но Слот ще вземе окончателното си решение след днешното занимание. Нидерландецът обаче разкри, че Алексис Мак Алистър, който получи контузия по време на ангажиментите си националния отбор на Аржентина, ще бъде на разположение за утрешния двубой на “Анфийлд”.

Ето и по-интересните акценти от днешната пресконференция на Слот, който ще се опита да стане първият мениджър на Ливърпул, който постига четири победи без допуснат гол в първите си четири мача начело на отбора.

За контузията на Харви Елиът и състоянието на Федерико Киеза:

“Контузията на Харви е много разочароваща за него и за нас. Той не игра много в първите мачове, но по време на предсезонната подготовка го правеше и се справи много добре. Ако беше здрав, щеше да играе много, но сега не е и това е шанс за някой друг. Той ще работи здраво, за да се завърне по най-добрия възможен начин. Киеза тренира три-четири пъти, така че нека видим как ще се справи днес и ще вземем решение, защото имаме повече от 20 играчи, измежду които да избираме".

За коментара на Келъхър, който призна, че е искал да напусне, за да играе редовно:

“Бих се тревожил повече, ако някой играч каже, че не иска да играе редовно и предпочита да стои на пейката. Това е нормално, но е нормално и клуб, който се бори за трофеи, да разполага с повече от 11 футболисти, които могат да играят. Така че останалите трябва да помагат на отбора, когато е нужно. Куивин показа вече много пъти, че е напълно готов, когато имаме нужда от него. Хубаво е, че иска да играе. Ясно е, че Алисон е №1, но това е нормална ситуация и той се справя добре с нея."

За състоянието на Алексис Мак Алистър, който пропусна последния мач на Аржентина заради контузия:

“Той пропусна последния мач, но тренира вчера. Очаквам Мака да бъде с нас утре".

За потенциалните промени в стартовия състав:

“Това е нещо, което решавам преди всеки мач. Предишните ми отбори играеха почти всеки мач с едни и същи футболисти, но това е различна лига и всичко зависи от това, което футболистите показват на тренировките. Предполагам, че всички искат да играят във всеки мач”.

За това дали отборът може да е изгубил инерцията си заради паузата за националните отбори:

“Този въпрос винаги е актуален, когато има две седмици пауза между мачовете, но футболистите играха с техните национални отбори, така че са във форма. Нотингам Форест все още няма загуба през този сезон, така че ще бъде интересно".

За играчите с изтичащи договори:

“Отново ще дам скучния отговор, че тук не говорим за договори. Дали тази тема ни разсейва? Не, аз съм изцяло фокусиран върху индивидуалностите и отбора, за да работя с тях по такъв начин, че да извлека най-доброто. Темата за договорите изобщо не ме разсейва.”

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти