Беарман няма да ползва собствения си номер в Баку този уикенд

Оливър Беарман ще направи своя втори старт във Формула 1 този уикенд, когато ще замени наказания Кевин Магнусен в екипа на Хаас за Гран При на Азербайджан. Британецът обаче няма да използва състезателния номер, с който ще се състезава догодина, когато ще бъде титуляр в Хаас.

Беарман направи своя дебют във Формула 1 по-рано тази година, когато замени Карлос Сайнц в екипа за Ферари за Гран При на Саудитска Арабия. Тогава той използва един от резервните номера на Скудерията, а именно 38.

Този уикенд британецът също ще разчита на резервен номер на тима, с който ще се състезава, в случая Хаас. Той ще кара с №50, който използва и по време на свободните тренировки, които прави с американския тим.

Догодина пък Беарман ще се състезава с №87, който той си избра, когато беше обявен за титуляр на Хаас. Така той ще се превърне в първия пилот, който ще кара с три различни състезателни номера в състезания, откакто настоящата система с персоналните номера беше въведена през 2014 година.

Оли Беарман си избра състезателен номер и обясни защо изборът му е такъв

До момента е имало няколко случая на пилоти, които да карат с поне два номера, първо като резерви, а след това и като титуляри, когато вече те могат да си избира номер. Отделно Себастиан Фетел и Макс Верстапен също са се състезавали с по два номера, но защото са използвали правото си да носят №1 като действащи световни шампиони.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти